design interior apartament domenii

Apartament 3 camere în stil eclectic, Domenii, București

_________________________________

Localizare  –  București, Romania

Suprafața – 66 mp

Anul finalizării – 2018

Concept – Mixul a două stiluri într-un singur apartament

Stilul amenajariiStilul  eclectic – contemporan cu influențe Shabby Chic în contrast cu cele industriale

Materiale folosite – lavabilă, tapet, profile decorative. Mobilierul existent completat cu detalii custom și piese de mic mobilier și decor de serie.

Gamă cromatică – Culori pastelate cu accente vii (galben, albastru)

_________________________________

_________________________________

Clienții, un cuplu tânăr, aveau dorințe diferite asupra viitorului design, însă noi am luat-o ca pe o provocare și am implementat un mix de stiluri, care, deși nu au legătură între ele (în cazul nostru stilul contemporan cu influențe Shabby Chic și stilul industrial), totuși pot fi juxtapuse foarte original.

Ce a rezultat? Un apartament original care i-a făcut fericiți pe ambii beneficiari.

Deși apartamentul a fost cumpărat deja cu mai multe îmbunătățiri, scopul nostru, ca de fiecare dată, a fost să adaug personalitate acestui spațiu folosindu-mă de elemente deja existente. De exemplu, tâmplăria clasică ne-a inspirat pentru a alege stilul general al apartamentului – ceva mai elegant, iar rafturile încastrate din sufragerie pe care nu le-am mai eliminat din cauza de a evita modificări de pereți și ulterior completări cu parchet – să adaptăm un stil mai modern. Culorile alese au fost cele deschise și pastelate – ivory, crem, bejuri completate cu câteva accente mai puternice de culoare – galben în sufragerie, albastru în birou.

Clienta, iubitoarea a stilului Shabby Chic mi-a sugerat ca toată casa să fie ușor clasică și elegantă. Așa că dormitorul și bucătăria sunt spații care transpun această cerință. Sufrageria este modernă, dar are și elemente mai clasice-contemporane (canapeaua și fotoliul, lampadarul și măsuța adițională). Pe când biroul face contrast cu întregul apartament, având un stil industrial, chiar masculin, în culori închise și finisaje mai „dure” – lemn închis de nuc, metal vopsit în negru, piele maro ca tapițerie. Totuși și aici am propus câteva elemente care să tempereze ambianța – jaluzele romane la geamuri sau masca de calorifer.

_________________________________