Design interior Apartament 3 camere – Proiect #MyFamousHome

_________________________________

Localizare  –  București, România

Suprafață – 70 mp

Anul finalizării – 2019

Concept – Optimizarea spațiului într-un mod elegant

Stilul amenajării – Un eclectic între modern și contemporan

Materiale folosite – lavabilă și vopsea decorativă, profile decorative, parchet din lemn stratificat, tapet din hârtie și tapet magnetic, fototapet, plăci ceramice

Mobilier – 90% din mobilier este realizat la comandă pentru a optimiza cât mai bine spațiul. În rest, mobilier din catalog.

Gamă cromatică – Culori pastelate combinate cu câteva accente de culoare.

_________________________________

_________________________________

Proiectul #MyFamousHome reprezintă un apartament de 3 camere din zona de nord a Bucureștiului, care a fost foarte bine optimizat ca și spațiu.

Amenajarea a pornit de la câteva modificări ale compartimentării față de planul inițial: s-a creat o zonă de debara în locul zonei de dining din sufragerie. Am propus: să facem switch între cele două dormitoare, deoarece din dormitorul matrimonial s-a făcut acces către terasă. Iar ca să păstrăm baia matrimonială cu acces din dormitor, am mutat ușa.

Pentru a optimiza spațiul, dar în același timp fără a aglomera atmosfera, am propus multe spații de depozitare sub formă de dulapuri înalte până în tavan. Din cauza bugetului limitat, am făcut tot posibilul să investim în materiale de calitate, iar economia am făcut-o prin mixarea materialelor și neutilizarea acestora unde nu este chiar obligatoriu (pentru acest lucru ne-am consultat și cu echipa de constructori cu care colaborăm). De exemplu, nu am placat băile cu faianță pe toată înălțimea spațiului sau nu am pus faianță în spatele mobilierului unde eram siguri că apa nu va ajunge; am propus mobilier din PAL, dar i-am adăugat elemente decorative, plus am montat cornișa pe partea superioară a acestora, în acest fel dulapul pare că face parte din construcția camerei.

Prin proiectul #MyFamousHome am experimentat multe trucuri și detalii tehnice, cum ar fi: aplicarea pe pereți al unui glet sub formă de cremă care ajută la îndreptarea pereților – arată senzațional; am aplicat bandă LED cu mascarea acesteia cu o cornișă personalizată, asta din cauza că nu aveam posibilitatea de a o încastra; am experimentat aplicarea decorativei Calcecruda de la Nococolor în bucătărie pe care am pictat-o peste cu o foiță de aur; am propus în camera copilului un perete interactiv – tapet magnetic vopsit cu lavabilă tip tablă de scris cu cretă.

Mai multe despre proiecte puteți afla vizionând video-ul oficial pe Youtube.

_________________________________

Poze: Alexandru Prodan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *