Amenajare spatii de birouri (office)

Atunci când ne gândim la amenajarea unui spațiu de birouri de care dispune o companie, imaginația reprezintă cel mai important factor. Nu contează cât de spațioasă este încăperea, ci capacitatea de a evidenția și valorifica fiecare centimetru al ei. 

Preferințele clienților, dar și părerile lor sunt luate întotdeauna în calcul, deoarece ne dorim ca rezultatul final să fie pe placul și așteptările lor – mai mult decât atât, un birou amenajat cu bun-gust și viziune estetică nu face decât să ne sporească productivitatea și dragul de muncă.


Planificarea si stabilirea detaliilor de identitate vizuala

Identitatea vizuală este rezultatul unei atenții sporite asupra micilor detalii în amenajarea încăperilor. Pentru a se crea o identitate vizuală într-o încăpere  este nevoie de o atenție sporită în ceea ce privește îmbinarea nevoilor angajaților cu estetica spațiului de lucru.


Amenajarea spatiilor de birou in functie de functionalitatea acestora

Birourile ar trebui să fie amenajate în primul rând în funcție de funcționalitate. Astfel de încăperi nu trebuie să fie aglomerate inutil cu mobilier sau elemente decorative, care nu ar face altceva decât să restrângă spațiul. Mobilierul indispensabil și gama cromatică potrivită vor fi suficiente pentru a crea un spațiu aerist, modern și amenajat cu bun gust. 


Amenajarea receptiei/lobby

Recepția reprezintă poate cea mai importantă încăpere dintr-o companie. Aceasta trebuie să prezinte prin decor și amenajare tot ceea ce se dorește a fi promovat în firmă. Tocmai de asta, este nevoie de o atenție riguroasă când vine vorba de a organiza un astfel de spațiu.


Amenajarea zonei operative

Amenajarea zonei operative sau a unui birou de tip open-space poate reprezenta o provocare, însă soluții există mereu. Imaginația și amprenta personală pot rezolva o pană de idei în ceea ce privește decorarea unei astfel de zone. Mobilierul modern și obiectele decorative potrivite sunt mai mult decât suficiente pentru amenajarea modernă a unei zone operative. 


Amenajarea biroului managerial

Într-un birou managerial, piesele de rezistență vor fi mereu biroul și scaunul directoral. În ceea ce privește amenajarea lui, trebuie să oferim o atenție semnificativă acestor piese de mobilier, dar și asupra zugrăvelii, pardoselii etc., deoarece o astfel de încăpere poate reprezenta centrul de comandă al unei companii. 


Amenajarea salilor de sedinte

Sălile de ședințe trebuie să fie în primul rând spațioase și aerisite pentru a găzdui cât mai mulți oameni și pentru a crea o atmosferă plăcută pentru cei aflați în încăpere. Mobilierul trebuie ales după două criterii foarte importante, și anume capacitatea sălii, dar și în funcție de evenimentele pe care le va găzdui. 


Amenajarea bucatariei/chicinetei

Amenajarea bucătăriei dintr-un spațiu comercial trebuie gândită și plănuită în detaliu, de la culoarea pereților, până la design-ul chicinetei, pentru a oferi angajaților un spațiu armonios și liniștitor în care pot servi gustările și prânzul. 


Amenajarea zonei de relaxare

Zona de relaxare trebuie să fie amenajată corespunzător nevoilor angajaților companiei. Mobilierul trebuie ales cu grijă, la fel și gama cromatică cu care vrem să lucrăm. Într-o asemenea încăpere, destinată relaxării, importantă este atmosfera și ambientul pe care trebuie să-l realizăm prin amenajare – în camera de relaxare, sobrietatea nu își are locul.


Amenajarea bailor

Pe lângă mobilierul specific, băile din centrele comerciale trebuie amenajate cât mai simplu și cu mult bun gust, deoarece în astfel de încăperi prioritară este funcționalitatea și utilitatea obiectelor de mobilier și sanitare, deși trebuie să fim încântați și vizual în orice încăpere. 


Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un spatiu de birouri modern

Birourile moderne încearcă economisirea spațiului, dar trebuie să fie suficient de mari pentru a depozita tot ce este necesar unui spațiu de lucru. Biroul, scaunele de birou și dulapurile de birou reprezintă elementele centrale într-o astfel de încăpere. Totuși, ceea ce nu trebuie să lipsească dintr-un spațiu de birouri modern sunt numeroasele surse de lumină naturală, culorile care să amplifice eficiența, dar și elementele de decor elegante și moderne – aici putem să beneficiem din plin de fitodesign, culori organice și materiale naturale, de exemplu.


De ce sa alegi designeri de interior pentru amenajarea spatiului de birouri

Cu cât încăperile sunt mai reduse din punct de vedere al spațiului, cu atât intervenția unui designer este mai prielnică. Alegerea unor designeri de interior este o decizie asumată și responsabilă, tocmai pentru că te pot ajuta să-ți afli gusturile, iar mai apoi să le aplici în locuință sau în spațiul de lucru. 

De asemenea, te ajută să eviți cheltuielile inutile. Iată care sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi un studio de design interior pentru amenajarea birourilor:

  • economisești timp;
  • economisești bani;
  • scapi de stres – ne ocupăm noi de toate;
  • viziunea ta estetică este transformată în realitate;
  • biroul va avea funcționalitatea dorită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *