Ce reprezintă o casă inteligentă și cum te ajută aceasta?

În viața omului modern, munca ocupă locul de frunte. El este permanent preocupat de întâlniri de afaceri, găsirea de soluții urgente sau rezolvarea problemelor neprevăzute, atât în viața personală cât și în cea personală. Cu siguranță sunteți de acord, că treburile casnice sunt ultimul lucru la care se gândeas. În acest caz, o casă inteligentă vă poate ușura viața!

Întoarcerea acasă ar trebui să devină un ritual plăcut în fiecare zi, iar o casă inteligentă este cea mai smart soluție. Cu o singură apăsare de buton puteți să vă „readuceți la viață” datorită muzicii preferate, iluminatului adaptat nevoilor voastre și a celorlalte detalii atât de importante când vreți să vă relaxați și să vă simțiți bine în propriul spațiu intim.

Casa inteligentă reprezintă un dispozitiv electronic complex, plin de soluții software, care te ajută să-ți transformi viața în una confortabilă, mai sigură și în același timp să faci și economii. Deși în viața de zi cu zi, aceste trei componente sunt aproape incompatibile (de exemplu, trebuie să sacrifici beneficiul confortului în folosul economiei), o casă inteligentă poate întruchipa toate cele trei aspecte.

  • Confortul. Obiectivul casei inteligente este să vă elibereze de a ține sub control toate sistemele inginerești și toate echipamentele. Astfel automatizarea va comunica cu toate dispozitivele casnice sau electronice care vor fi conectate la sistem. Iar într-o situație în care nu se poate evita intervenția omului, casa inteligenta oferă un panou de control foarte ușor de manevrat, comun pentru toate echipamentele.
  • Siguranța. Sistemele de securitate, sistemele de incendiu, interfonul video, securitatea împotriva scurgerilor, senzorii de mișcare, încuietoare electronice – toate acestea și multe altele sunt incluse în sistemul casei inteligente. Aceste sisteme vor monitoriza teritoriul și spațiul din interiorul casei pe tot parcursul zilei și a nopții, asigurând o securitate complexă.
  • Economia. Utilizarea tuturor echipamentelor electronice și electrocasnice acum pot fi la un nivel inteligent, eliminând practic consumul inutil de energie, astfel reducând semnificativ costurile de utilizare (în principal, la energie). Studiile arată că în cazul unui control al iluminatului și al climei, se vor face economii la caldură și energie electrica de până la 30%. În același timp, nu trebuie să vă gândiți cum să optimizați aceste energii, totul se va face automat. Iar aparatele neutilizate se vor opri sau vor intra în modul de rapaus.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *