Proprietarii marilor companii sunt de regulă niște persoane ambițioase, organizate și cu o gandire creativă, de acceea designul biroului ar trebui să reflecte trăsăturile de caracter al persoanei care îl deține, dar în același timp să transmită un sentiment de stabilitate și prestigiu.
Cum trebuie să arate biroul unei persoane de succes?
Un criteriu important în designul unui birou masculin este de a evita expunerea a multor obiecte cu carater personal: fotografii, reviste, colecții de magneți, pietre, bibelorui etc. – toate aceste sunt interesante, dar în cantitate moderată. De exemplu: dacă colecționați reviste, atunci acestea trebuie să fie legate de activitatea voastră profesională (revistele de specialitate crează o dovadă că sunteți o persoană implicată în domeniu și vă documentați); fotografiile de familie – nu mai multe de una sau două (pozele cu familia vă caracterizează ca o persoană serioasă); colecțiile sau bibelourile mai bine le păstrati acasă (cu cât expuneți mai multe obiecte, cu atât dați dovadă de dezorganizare). De asemenea, în biroul vostru, pe lângă masa de lucru, trebuie să existe și o mică masă de conferință – de preferat cu formă rotundă sau ovală (clientul se va simți mai confortabil când este așezat la o masă ”fără colțuri” – inconștient, se simte mai confortabil ) , un colț de relaxare creat printr-o canapea sau 2 fotolii comode.
Vă recomand să păstrați spațiul cât mai liber, dar totuși cu carater personal: o poză cu familia voastră, iar câteva diplome/merite vor trezi interes și increderea viitorilor voștri clienți!
Atmosfera biroului
Ambianța din birou trebuie să transmită o impresie favorabilă asupra clienților; să sublinieze statutul și dovada succesului. Așa cum în aceast spațiu se iau cele mai importante decizii de negociere și de semnarea contractelor, este foarte important să puneți accent pe atmosferă și imaginea estetică.
Când vă amenajați biroul, vă recomand să acordați atenție în alegerea mobilierului. Principalele criterii după care trebuie să vă ghidați sunt: designul, funcționalitatea și utilitatea practică. Optați pentru mobilier de calitate realizat din lemn masiv sau stratificat, MDF vopsit sau cu furnir, sticlă sau inox.
Și pentru finisarea pereților sau a pardoselei optați pentru materiale de înaltă calitate, deoarece rezistă mult mai bine în timp, iar acest lucru înseamnă că nu veți avea grija renovării pe termen lung. Pereții îi puteți trata cu o tencuială decorativă, un tapet textil sau placări din lemn, iar pentru pardoseală alegeți un parchet din lemn masiv sau de ce nu pentru o șapă ipoxidică sau plăci ceramice de dimensiuni mari ce imită piatra naturală.
Dacă vorbim despre gama cromatică, vă recomand să utilizați culori pastelate, care se vor integra bine cu piesele de mobilier, corpurile de iluminat, finisajele și alte elemente. Evitați culorile puternice sau contraste exagerate de culori – sunt prea respingătoare.
Stilul de amenajare
Deși o amenajare destinată unui bărbat este asociată cu stilul minimalist, clasicul, în continuare reprezintă soluția optimă pentru a caracteriza puterea și succesul în afaceri, deoarece mobilierul în acest stil, de obicei sunt piese de valoare și foarte elegante. Finisajele sunt unele foarte fine: inserții de piele sau piatră naturală, lemn de nuc sau un lemn mult mai exotic.
Pentru finisarea pereților puteți folosi tapet în refief, cu diverse texturi și culori neutre, care vor scoate în evidență valoarea mobilierului și a decorului. Pardoseala poate fi din lemn masiv de nuc închis sau piatră naturală.
Dacă totuși optați pentru un design mai modern, cum ar fi high-tech sau minimalist, atunci trebuie să luați în calcul următoarele caracteristici ale stilului: Stilul high-tech presupune absența aproape completă a elementelor decorative, compensarea se va face prin diversificarea materialelor folosite: suprafețe lucioase metalice, finisajele de piatră sau mobilier din MDF vopsit, sticlă, texturi neobișnuite de lemn și jocuri de lumini. Pentru pereți și pardoseală optați pentru culori deschise, pentru a mări vizual spațiul. Mobilierul de birou va fi unul cu un design în linii drepte și foarte ergonomic, amplasate în așa fel ca toate elementele necesare să fie “la îndemână”.
Dar dacă vă place un design mai neconvențional, atunci stilul Loft poate fi soluția. În primul rând, caracteristica stilului o reprezintă spațiul deschis (open-space) și foarte bine iluminat (mai ales cu lumină naturală prin geamuri mari). Un alt criteriu al acestui stil este ușurința cu care se pot combina materialele decorative retro cu cele noi. Pereții din caramidă sau beton aparent, pardoseala din lemn brut pot fi combinate cu materiale precum sticla sau inox. În plus, toate instalațiile care de obicei sunt mascate, în stilul Loft, acestea sunt păstrate la vedere și chiar evidențiate.
Citește mai mult despre Stilul Loft în designul interior
Ca o concluzie generală – Să țineți cont de faptul că biroul trebuie să reflecte starea și statului vostru, de aceea vă recomand să acordați o mare atenție la designul acestuia. Fiecare manager, lider sau o persoană de succes este o personalitate având propriul stil și influență, iar acest lucru se poate identifica după comportament, oamenii care îl înconjoară și nu în ultimul rând mediul în care își petrece timpul, mai ales cel profesional.
Timpul vostru este destul de limitat și nu aveți posibilitate de a vă ocupa personal de amenajarea biroului, atunci puteți apela cu încredere la sfaturile unui specialist, care vă poate crea un mediu benefic și creativ.
Aveți nevoie de un proiect de birou, ne puteți contacta aici.
Sursă poze: Pinterest