Cum introducem măsurile de siguranța împotriva Coronavirus într-un salon de înfrumusețare, fără a afecta design-ul acestuia?

Din cauza pandemiei Coronavirus, multe afaceri au avut de suferit de pe urma acesteia, ceea ce a dus la o reorganizare – a spațiului, a timpului și chiar a personalului. A avut de suferit atât domeniul HoReCa, dar și tot ce înseamnă tratamentele cosmetice și înfrumusețare, iar beneficiarii au fost obligați să adapteze noile legi și măsurile de siguranța împotriva Covid-19.

Dacă vorbim însă de saloanele de înfrumusețare, acestea se număra printre afacerile mai puțin afectate din punct de vedere al designului, iar restricțiile se rezumă la o igienă mai atentă fără a pune în pericol sănătatea clienților și nici pe cea a angajaților.

Totuși cum adaptăm măsurile de siguranță fără a afecta designul și conceptul de amenajare al salonului?

Printre măsurile de siguranță impuse în funcționarea unui salon de beauty se număra distanțarea punctelor de lucru. Acest lucru presupune respectarea distanței de minim 2 m între persoane. Recomandăm să amplasați scaunele de tratament și coafat la aceasta distanță. O altă metodă de siguranță ar fi montarea unor panouri despărțitoare cu un design adaptat în funcție de conceptul salonului.

La intrarea în salon se va amenaja un spațiu de dezinfectare și depozitare pentru obiectele care însoțesc clienții, adică hainele exterioare, genți sau alte obiecte voluminoase. Zona de dezinfectare poate fi și ea integrată în designul spațiului. Va fi nevoie să creați un loc special pentru botoși, măști de unică folosință, să amplasați un dezinfectant și un coș de gunoi.

Se vor folosi panouri despărțitoare în zona recepției, dacă aceasta există și în zona anumitor servicii, cum ar fi manichiura. Alegeți panouri personalizate pentru a putea fi integrate ușor în funcție de stilul de amenajare pentru care ați optat.

Iar dacă vorbim despre dezinfectarea suprafețelor și a obiectelor din salon, vă recomandăm să protejați anumite finisaje împotriva dezinfectaților puternice pe bază de spirt și clor. Dacă aveți mobilier tapițat din catifea sau alte textile sensibile, creați-le huse dintr-un material mult mai rezistent, impermeabil. De asemenea, dacă există blaturi din lemn, mare atenție la produsele de dezinfectare folosite! Acestea pot ataca suprafața, deteriorând considerabil mobilierul.  Vă recomandăm să protejați astfel de obiecte cu un sigiliu special sau sticlă.

Totodata, pentru a păstra distanțarea, încercați să depozitați piesele de mobilier în plus.

Și, nu în ultimul rând, nu uitați să respectați programarea. Acest lucru ajută să evitați aglomerarea și așteptarea.

Dacă nu ați învestit până acum în design-ul salonului vostru de beauty, atunci acum este un moment prielnic să apelați la un designer de interior, care va ști să integreze toate aceste elemente de protecție într-un mod armonios, unic și deosebit. Succes!

Sursă poze: behance, Pinterest & romanulfinanciar.ro

Share:

CONTACT

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Suntem aici să ascultăm viziunea ta și să o transformăm în realitate.
Sediu București
Piața Dorobanților 4, Sector 1, București, România
Telefon

+4 0758 739 654

Email

contact@creativ-interior.ro