design interior penthouse clasic realizat

Penthouse în stil clasic București

_________________________________

Localizare  –  București, România

Suprafața – Interior 240 mp + 115 mp terasă

Anul finalizării – 2017

Concept –  Clasicul mereu va fi actual în designul interior

Stilul amenajării – Clasic cu influențe contemporane

Materiale folosite – Parchet din lemn stratificat cu intarsii din sticlă de murano, profile decorative, lavabilă și vopsea decorativă, tapet textil, pictură murală. Mobilier clasic din lemn masiv în tonuri deschise

Gama cromatică – Culori calde și deschise la fundal, dar cu accente pe anumite zone

_________________________________

_________________________________

Stilul amenajării al acestei case este mai presus de toate, un stil elegant și unul practic, care joacă mult cu funcționalitatea obiectelor, fără exces de detalii și accesorii. Fiecare spațiu a fost gândit în detaliu și personalizat, începând de la holul de intrare până la camerele copiilor. Toată amenajarea are o unicitate armonizată, contrastul este accentuat doar în dormitorul matrimonial și sufragerie, în care s-a optat pentru roșu-bordo pentru tapet sau draperii.

Spațiul amenajat începe cu un hol generos, foarte luminos datorită culorilor deschise a vopselei decorative și a iluminatului prin scafe. Mobilier minimal este alcătuit dintr-un corp de depozitare cu o banchetă și o consola elegantă.

Din hol se face intrarea către sufragerie printr-o ușă dublă vitrată. Sufrageria cuprinde o zonă de relaxare cu o canapea clasică și comodă TV, iar zona de dining include o masă pentru 8 persoane, un bufet clasic vitrat și o comodă cu oglindă. Finisajele aplicate pentru acest spațiu pun accent și mai mult asupra luxului amenajării: parchetul intarsiat, profile decorative, mobilierului sculptat din lemn masiv, tapițeriilor catifelate sau a candelabrelor aurite.

Designul bucătăriei a avut scop de a ușura activitatea ce va avea loc aici, astfel mobilierul a fost compartimentat și dotat adecvat, ținând cont și de aspectul estetic elegant. Acest spațiu este iluminat natural datorită peretelui din uși vitrate care se deschid către terasă.
Dormitorul matrimonial întruchipează stilul clasic într-un mod rafinat și foarte explicit prin detaliile, mobilierul și finisajele folosite. Culorile puternice integrează designul, iar accesoriile completează ambianța. În schimb, camerele copiilor sunt amenajate în tonuri palide și fine, păstrând totuși același stil clasic la mobilier sau finisaje.

Întregul proiect mizează pe combinațiile fine de culori, pe frumusețea pieselor de mobilier lucrate cu măiestrie de către artizani de renume și pe farmecul accesoriilor care vin în completarea acestei amenajări interioare de lux.

_________________________________