Stilul Steampunk în designul interior

Stilul Steampunk a luat naștere la sfârșitul anilor `80 al sec XX-lea și a câștigat popularitatea sa printr-o compilație de diferite genuri de literatură, cum ar fi science fiction (SF), fantasy, istoria alternativă și altele.

Inițial Steampunk a fost un gen de literatură, dar treptat și-a extins influența în mult mai multe domenii. Astăzi, influențele Steampunk se regăsesc atât în fashion, artă, dar și în designul interior

Schema de culori și materiale folosite

Cuprul, bronzul, metalul, pielea și lemnul de culoare închisă sunt materialele cel mai des utilizate în amenajările Steampunk. Culorile folosite sunt destul de dramatice (negru, gri, maro), finisaje metalizate și materiale brute (lemn brut, metal corodat sau oxidat).

Mobilierul steampunk

Pentru mobilier este recomandat să optați pentru scaune și mobilier tapițat din piele cu un design inspirat din epoca victoriană, în timp ce restul mobilierului este destul de industrial. Se utilizează mult metal ruginit, lemn refolosit, detalii de mașini și utilaje retro sau vintage, țevi și mecanisme de ceasuri. În general într-un interior Steampunk totul este foarte personalizat și irepetibil, de aceea stilul își are farmecul său.

Accesorii și detalii

Se recomandă să accesorizați interiorul Steampunk cu hărți vechi. Ele pot fi folosite sub formă de tapet sau tablouri. Corpurile de iluminat industriale trebuie să fie cât mai complexe. Și obligatoriu: aproape toate elementele trebuie să includă motive Steampunk – piese de mașini și locomotive, roți zimțate și lanțuri, mecanisme de ceasuri și decor din țevi cu robineți aparenți.

Nu contează de unde faceți rost de aceste obiecte, fie le cumpărați online, le găsiți în magazine sau le meșteriți personal, amintiți-vă că acest stil este deschis la curajul de a experimenta, combinând materialele si finisajele.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *