Cele mai atrăgătoare culori pentru decorul mesei de Crăciun

Suntem în ajunul sărbătorilor de iarnă, momentul perfect de a decide decorul casei, dar și al mesei festive de Crăciun pentru a-i surprinde pe cei dragi într-un mod impozant.

Pentru început trebuie să vă hotărâți la gama cromatică care vă place sau care se integrează cu designul spațiului. Puteți alege o culoare dominantă sau, de ce nu, chiar o combinație de culori contrastante sau tonuri armonice. Iar mai jos vă propun câteva opțiuni interesante pentru decorul mesei de Crăciun în funcție de tematică și paleta de culori.

Decor tradițional în roșu și verde

Cele mai renumite culori folosite pentru decorul pentru Crăciun, cu siguranță îl reprezintă combinația de roșu, verde, auriu și alb, având ca simboluri: verdele crengilor de brad, roșul flacărei de foc, și albul zăpezii. Accesoriile și decorațiunile în aceste culori aduc în casă o stare de spirit festiv și o atmosferă de bunătate, pace și căldură.

Decor în nuanțe de alb și roșu

Combinația de contraste alb și roșu (finețea albului cu roșul pasiunii sau albul rece cu focul roșu) nu se va demoda niciodată și nu în ultimul rând – este ușor de implementat, deoarece puteți utiliza vesela albă pe care o aveți cu siguranță și să adăugați câteva accente de roșu – panglici roșii, globuri de Crăciun și lumânări.

Masa de Crăciun și Revelion în accente aurii

Auriul – este simbolul bogăției și al prosperității. Dacă credeți în proverbul „Cum veţi întâmpina Anul nou, tot aşa veţi avea parte în anul următor”, atunci vă recomand să aveți cât mai multe accesorii și detalii aurii pe masa de Crăciun și la petrecerea de Revelion. Adăugați mai multă strălucire cu ajutorul ghirlandelor aurii, al sfeșnicilor din alamă, adăugați lumânări și globuri cu detalii aurii. Astăzi găsiți soluții nelimitate pentru un decor deosebit. Și nu uitați să combinați auriul cu alte culori închise – negru sau gri antracit, verde smarald sau un roșu-vișină – arată foarte elegant.

Citește și despre Decorăm casa de Crăciun. Trucuri pentru spații mici

Decor în accente argintii

Și accentele argintii regăsite în decorul casei și al mesei arată foarte festiv. Puteți realiza o imitație de zăpadă pe masă cu ajutorul paietelor de argint, sclipici sau ghirlande – astfel masa decorată va străluci în sensul direct al cuvântului și va atrage atenția invitaților. Iar pentru a diminua efectul exagerat al sclipiciului, adăugați câteva culori expresive și intense ( de exemplu pe fața de masă sau din contra tacânurile și vesela să fie verzi sau bleumarin).

Un decor plin de culoare la masa festivă

Puteți diversifica decorul de Crăciun prin culori vii, poate chiar netradiționale. În acest sens veți obține un efect personalizat. Folosiți culoarea roz, magenta, movul și alte culori și tonuri vesele. Cu siguranță o gamă cromatică în culori puternice va schimba percepția unei cine festive plictisitoare în una îndrăzneață, dar veselă.

Și materiale naturale ca decor de sărbătoare

Un decor în stil rustic sau scandinav sunt unele dintre cele mai populare exemple în aranjamentul mesei de Crăciun sau Revelion. Puteți accesoriza casa cu diverse bibelouri realizate din lemn, ceramică, diverse materiale textile naturale etc, care vor adăuga interiorului o atmosferă confortabilă și primitoare.

Ca decor, aveți posibilitate să utilizați șipci de lemn – în locul suporților de sticlă, conuri – în locul globurilor lucioase, sfoară – în locul panglicilor sclipicioase, inul – în locul fețelor de masă și al șervețelor din mătase.

În concluzie: Indiferent de gama cromatică sau decorul ales, important este să creați o atmosferă caldă și primitoare. De aceea, pregătiți-vă din timp pentru sărbătorile care vin și aplicați toată imaginația și creativitatea împreună cu familia.

”Echipa Creativ Interior vă dorește un Crăciun de poveste într-o ambianță de sărbătoare!”

Sursă poze: www.thenordroom.com & Pinterest

Share:

CONTACT

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Suntem aici să ascultăm viziunea ta și să o transformăm în realitate.
Sediu București
Piața Dorobanților 4, Sector 1, București, România
Telefon

+4 0758 739 654

Email

contact@creativ-interior.ro