Cum amenajăm un salon de rochii de mireasă

Industria organizatoare de evenimente de nunți s-a dezvoltat foarte rapid în ultima perioadă, iar astăzi clienții caută nu doar produsul de calitate (adică rochia de mireasă perfectă), dar și servicii de calitate.

Care sunt criteriile importante atunci când alegeți un design pentru salonul vostru de rochii de mireasă?

în primul rând suprafața: cu cât mai generoasă, cu atât mai bine! Imaginați-vă situația când în salon s-au adunat mai multe mirese care se plimbă în același timp să-și aleagă rochia potrivită. Să nu uităm că, de regulă, viitoarele mirese vin însoțite de prietene sau rude apropiate. Credeți că salonul vostru ar putea găzdui un număr mare de persoane, astfel ca fiecare client să se simtă confortabil?

Gândiți spațiul pe zone! Este important să aveți o zonă de primire-recepție, unde de obicei este poziționată și casa de marcat. Tot aici veți avea și o zonă de așteptare cu prezentarea de cataloage a noilor colecții de rochii și accesorii. Apoi urmează spațiul de expunere a produselor. Rochiile trebuie expuse individual pe umerașe și la o distanță rezonabilă, pentru a fi ușor de găsit o rochie anume. Vă recomandăm să separați zona de expunere a rochiilor de mireasă de cele de ocazie.

Acordati atentie accesoriilor: expuneți voalurile într-un mod mai creativ pe umerașe personalizate, pantofii și poșetele pe rafturile de sticlă și iluminate, iar bijuteriile pe suporți speciali.

Un alt element important în designul unui salon de mirese îl reprezintă cabinele de probă și podiumul unde va defila mireasa.  Trebuie să luați în calcul că o cabină de probă într-un astfel de magazin trebuie să fie spațioasă și cu multe oglinzi, astfel ca mireasa să aibă posibilitate de a se admira în detaliu, iar cei care o însoțesc să stea confortabil pe canapea sau fotolii.

Gama cromatică pentru un astfel de salon-showroom trebuie să fie în tonuri luminoase, dar neutre, astfel rochiile să iasă în evidență. Culorile potrivite ar fi cele palide (roz, vernil sau lila), dar și un contrast puternic poate crea o atmosferă de impact, cum ar fi pereți vopsiți în gri sau placări cu cărămidă aparentă.

Lumina trebuie să fie caldă și neutră pentru a nu modifica culoarea naturală a rochiilor. Și aici ne referim la lumina care pică în zona de expunere-vânzare a rochiilor și în cabinele de probă.

Dacă salon voastru face parte din gama de lux, folosiți materiale calitative și care să transmită senzația de eleganță. Nu uitați de materiale și finisaje care caracterizează luxul: marmura, catifeaua, lemnul masiv, finisaje aurii, cristalul etc. Și nu în ultimul rând, acordați servicii VIP, doar așa veți putea câștiga încrederea, și cu siguranță acesta va reveni și data viitoare.

Aveți nevoie de salon de mireasă, echipa noastră de designer vă stă la dispoziție. Contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *