Design Cafenea din containere sau Pop Up Cafe

În ultimii ani, în domeniul arhitecturii și al designului s-a dezvoltat destul de mult o nouă tendință de spații din structuri ușoare iar una dintre ele o reprezintă containerul maritim. Astăzi această construcție poate înlocui o casă standart din beton sau cărămidă, poate fi transformat ușor într-un birou, zonă de entertaiment sa de ce nu un spațiu Horeca cum ar fi o cafenea, un bar sau chiar un apart-hotel pentru închiriere. Idei sunt nelimitate, de aceea astăzi mi-am propus să vă povestesc mai mult cum putem transforma un simplu container într-o afacere profitabilă tip coffee shop sau bar.

După cum ați observat, am devenit iubitori de cafea bună și căutăm locuri care ne oferă acestă șansă. Iar dacă sunt și în drumul nostru către birou, atunci dimineața cu siguranță începe perfect. În acest sens, multe cafenele și restaurante au început să apară acolo unde ne putemi bucura de această băutură. Cu toate acestea, din păcate, costurile mari de închiriere a spațiilor și amenajarea acestora, uneori nu pot fi acoperite, mai ales de firme abia la început de drum. Noroc cu dezvoltarea tehnologiei și a imaginației, care ne-au permis să găsim soluții accesibile pentru aceste cazuri. Și chiar dacă în multe țări din Europa o cafenea tip container a devenit ceva obișnuit și cotidian, în țara noastră putem profita că suntem la început de drum, ceea ce poate fi un mare avantaj.

O cafenea din containere sau Pop Up Cafe (termnenul internațional) este cel mai adesea un container de aproximativ 15 mp, adică cu o lungime de 6 metri și lățime de 2,45 metri. Acesta reprezintă o construcție ușoară independentă echipată cu tot ce este necesar pentru a funcționa corect: termoizolarea pereților, a tavanului și a pardoselei, instalație electrică și sanitară. Avantajul acestei structuri este că se poate compune în funcție de preferințele clientului: numărul și dimensiunea tâmplăriei, culoarea și finisajul pereților și a pardoselei, ba chiar finisajul fațadei care poate să reflecte conceptul brandului etc. Astăzi, de exemplu este foarte popular finisajul de lemn care creează o senzație de căldură și confort.

Citește și despre Cum amenajăm un Food Truck

Combinați mai multe containere și veți obține un complex de Food Court, sau o cafenea cu o zonă de mese extinsă- acoperită sau descoperită. Lateralele containerelor se pot utiliza ca podest pentru terasă sau din contra acoperiș dacă vremea de afară este mai capricioasă.

Avantajele unei cafenea creată din containere:

  • Un container nu necesită neapărat un fundament. Structura poate fi instalată direct pe asfalt pe piciorușe amplasate la colțuri. Acestea oferă stabilitate și reglare orizontală. În funcție de mărimea construcției, poate fi mutată și transportată de către un camion, de exemplu depozitată pe timp de iarnă;
  • Posibilitatea de montaj a instalației electrice, ceea ce vă permite să folosiți diverse echipamente electrice – frigider, plită electrică, aparat de cafea, cuptor cu microunde etc;
  • Pereții laterali pot fi mobili ceea ce vă ajută să creați copertine pentru terase unde veți avea zonă de mese. Acest lucru vă permite nu doar să vindeți produse tip To Go dar și să le oferiți clienților posibilitatea de a rămâne să servească produsele, să socializeze și de ce nu să posteze poze pe rețelele de socializare cu locația dvs – este cea mai bună rapidă metodă de publicitate;
  • Posibilitatea de a concepe un design ingenios – pentru designeri chiar este o provocare să optimizeze un spațiu cât mai mic, dar care să fie și foarte practic și estetic în același timp. Iar un concept bine gândit poate crea posibilitatea de a adapta containerul în funcție de locație – pe plajă, în parc, pe străzile orașului sau un festival de muzică sau teatru;
  • Termenul de fabricație a unei astfel de structuri este destul de scurt. În câteva săptămâni deja vă puteți începe munca în siguranță.

Așadar obiectivul nostru principal este să oferim soluții individuale și personalizate în funcție de proiect și cerințele clienților. Iar un Pop Up Cafe este ideal pentru cei care sunt la început de drum în acest domeniu. Nu vă descurcați, apelați cu încredere la un specialist, care o să vă ajute să porniți un concept bine gândit și structurat.

Aveți nevoie de un proiect de cafenea sau restaurant tip container, ne puteți contacta aici.

Articol scris pentru revista HORECA Romania.

Sursa poze: Pinterest

Share:

CONTACT

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Suntem aici să ascultăm viziunea ta și să o transformăm în realitate.
Sediu București
Piața Dorobanților 4, Sector 1, București, România
Telefon

+4 0758 739 654

Email

contact@creativ-interior.ro