Cum amenajăm un Food Truck

În ultimii ani și în România s-a dezvoltat destul de mult conceptul de Street Food, ceea ce a dus la cererea destul de mare pentru unități alimentare mobile sub formă de Food truck-uri: minivanuri, camionete, rulote etc. Astfel beneficiarii, care vor să deschidă o astfel de afacere, trebuie să țină cont de mai multe aspecte pentru a crea un brand atrăgător, cu o identitate și un design bine gândit.

Proiectarea unui Food Trunk

Numărul și tipul echipamentelor depind de conceptul și meniul bucătăriei dvs. (burger, pizzerie, cafenea, gelaterie etc.). Un standard al unui Fast Food ar fi: una sau două chiuvete (în funcție de preparatele care se vor face aici), frigidere și/sau congelator, aparat de cafea și storcător pentru fresh-uri, o friteuză, un cuptor și grill, cântar. De principiu echipamentele se alimentează la energie electrică, de aceea este nevoie și de un generator. Nu uitați că aveți nevoie și de un mic spațiu de preparare, dar și de depozitare (alimente și consumabile).

Un moment foarte important în proiectarea bucătăriei pentru un Food trunck este ventilația și răcirea spațiului. Așa cum interiorul unei astfel de unități este destul de mic în care funcționeză echipamentele și în care trebuie să-și desfășoare activitatea personalul (1-3 persoane), duce la nevoia unei aerisiri corespunzătoare și menținerea unei temperaturi confortabile. De aceea veți avea nevoie de un aer condiționat corespunzător și chiar eventual o hotă pentru evacuarea mirosului și a căldurii excesive.

Și iluminatul își are rolul său, chiar dacă un Food truck reprezintă un spațiu deschis și va avea sufientă lumină naturală. Dar nu uitați de iluminatul pe timp se seară si noapte. Ca să-l faceți mai atrăgător, vă recomand să optați pentru pendule și lămpi decorative sub formă de ghirlande luminoase deasupra tejghelei de servire. În cazul în care există și o copertină care se prelungește, atunci continuați idea iluminatului și în exterior. Tot iluminatul îl puteți considera semnalistica unității mobile, de exemplu logo-ul sub formă de litere volumetrice luminoase montate pe acoperiș sau deasupra vitrinelor.

Finisajele folosite trebuie să fie mult mai rezistente față de un spațiu închis, din cauza deviațiilor de temperatură sau a condițiilor meteo. De aceea este bine să alegeți materiale tratate corespunzător.

Nu uitați de decor – mici elemente care să integreze brandul viitor.

Conceptul de design

Aspectul unui unități alimentare mobile este baza pentru succesul afacerii dvs, de aceea toată identitatea trebuie construită încă de la început – soluția de design interior, gama cromatică, mesajele și imaginile, toate trebuie să reprezinte brand-ul și să-l diferențieze de concurenți și, desigur, să informeze consumatorul despre produsele comercializate.

Dacă discutăm despre branding, veți avea nevoie de:

  • Dezvoltarea identității (culoare, logo, elemente care vor caracteriza brandul etc.). Vă recomand să apelați la o firmă specializată pentru a vă ajuta în crearea identității vizuale, iar apoi să vă ajute să vă promovați în online și Social Media;
  • Aspectul unității exterioare este esențială pentru un astfel de concept. Astăzi pe piață au apărut multe afaceri de acest gen și concurența este mare. Totuși la un festival unde va fi nevoie să atrageți atenția clienților, este important să vă brand-uiți mașina în așa fel ca să vă recunoasă consumatorii fideli și să-i faceți curioși pe cei noi;
  • Crearea meniului. Știm deja cu toții că pentru a avea succes este important cu doar să aveți mâncare bună, dar să și creați interes prin grafica meniului, pe care nu uitați să-l poziționați undeva la vedere (poate chiar pe exteriorul mașinii, deasupra vitrinelor).

Vă surâde idea de a deschide o afacere de acest tip? Atunci nu mai stați pe gânduri pentru că sezonul festivalurilor și a Street Market-urilor e deja în toi, iar cererea pe piață a devenit tot mai mare. Nu știți cum să creați un concept atrăgător, apelați la un specialist cu încredere.

Aveți nevoie de un proiect de Food Truck, ne puteți contacta aici.

Articol scris pentru revista HORECA Romania.

Sursa poze: Pinterest

Citește și despre:

Principalele particularități în proiectarea locațiilor Food Service

Cum să amenajați o trattoria și care este investiția acestuia

Ce presupune bugetul de amenajare a unui spațiu Food Service

Food Market – o nouă tendință în industria HoReCa

Share:

CONTACT

Ești pregătit pentru o nouă experiență? Suntem aici să ascultăm viziunea ta și să o transformăm în realitate.
Sediu București
Piața Dorobanților 4, Sector 1, București, România
Telefon

+4 0758 739 654

Email

contact@creativ-interior.ro