Idei Amenajare Living: +61 poze, sfaturi si trucuri. Ghid complet

Ca parte a ariei de zi, livingul este tratat adesea ca un spațiu multifuncțional deoarece i se atribuie mai multe roluri decât în trecut. Pe scurt, livingul joacă în prezent mai multe funcții, cum ar fi: spațiu de relaxare și socializare, spațiu pentru primirea musafirilor, bibliotecă, zonă de lucru – prin integrarea unui home office, zonă de tv și entertainment. Nu de puține ori, livingul integrează și zona de dining.

Compartimentarea și amenajarea acestei camere pornește de la interesele și nevoile fiecărei familii, însă un lucru este cert: livingul este cea mai frecventată cameră a locuinței, prin urmare procesul de amenajare trebuie să includă această caracteristică distinctă.

Cum te pregătești pentru amenajarea livingului   

Ca orice spațiu de amenajat, este necesar să întocmiți un proiect de amenajare living, luând în calcul principalele aspecte: evaluarea spațiului disponibil, stabilirea funcționalităților, alegerea stilului de amenajare, cromatica, poziționarea elementelor de decor. Această etapă este una foarte importantă, deoarece nu mereu puteți să amenajați un spațiu exact așa cum vi-l doriți din cauza configurației și caracteristicile încăperii: prea mică, prea îngustă, prea întunecoasă etc. De aceea, cel mai bun sfat constă în valorificarea la maximum a spațiului, ținând cont de particularitățile acestuia. De exemplu, dacă vă doriți finisaje sau mobilier în culori foarte închise, dar livingul este mic și primește insuficientă lumină naturală, această idee nu este cea mai potrivită, chiar dacă vă atrage.

Amenajarea livingului în funcție de scopul acestuia

Ca spațiu de relaxare și socializare, amenajarea livingului nu va da mari bătăi de cap, esențial în acest caz fiind găsirea unui mobilier confortabil și respectarea cerințelor de funcționalitate și mobilitate, adică respectarea distanțelor dintre piesele de mobilier, dintre acestea și televizor, precum și iluminarea corectă a tuturor zonelor (prin iluminat general și local). Însă în cele mai multe cazuri, această funcție a livingului este completată de cea de lucru, de joacă, de luat masa etc. Haideți să vedem în rândurile următoare ce presupune cumularea mai multor funcțiuni în aria livingului.

Amenajarea unui living de familie

“Home, sweet home!” Probabil prima persoană care a făcut o asemenea exclamație a avut în minte un living cald și confortabil, în mijlocul căruia se află o familie fericită cu copii. Ce doresc să spun este că amenajarea unui living de familie este strâns legată de ideea de spațiu confortabil și prietenos care să ofere întregii familii o stare de bine și implicit fericire. Dacă sunteți pe punctul de a amenaja un living de familie, esențial este să vă orientați către o paletă de culori plăcută, de preferat tonuri neutre pentru finisaje (gri, bej, crem) și accente vesele de culoare pentru a crea o atmosferă fresh, care să vă încarce cu energie. Apoi, sugerez să puneți accent pe piese de mobilier versatile, confortabile și plăcute la atingere, cum ar fi tapițeriile cu textură moale. Elementele decorative pretențioase și care se murdăresc ușor nu își au locul într-un living în care întreaga familie petrece mult timp la televizor și în care copiii se joacă. E nevoie mai degrabă de mobilier confortabil, rezistent și ușor de curățat. În cazul în care aveți copii, alocați o zonă de joacă pentru ei, astfel încât să îi puteți supraveghea în timp ce urmăriți emisiunile preferate la televizor.

Livingul birou

Schimbările din jurul nostru conduc adesea la schimbări în decorul de acasă. Integrarea unui birou în living a devenit pentru mulți dintre noi o necesitate în contextul actual. Un home office poate fi integrat ușor în living, ținând cont de următoarele aspecte: zona de birou trebuie să fie luminoasă, prin urmare ar fi de preferat să amenajați biroul aproape de fereastră sau într-un loc în care pătrunde lumina naturală. Apoi, este necesar să aveți suficient loc pentru mobilierul de birou, cât și pentru cel de depozitare (masă de birou, scaun, rafturi etc.). Un ultim aspect ține de latura estetică a spațiului. Încercați să găsiți mobilă de birou în același stil și culori cu a mobilierului de living pentru a păstra acea unitate și armonie stilistică.

Un aspect important la care trebuie să vă gândiți constă în rolul pe care îl joacă livingul în prezent. Dacă zona de birou și cea de joacă pentru copii sunt apropiate, fiți siguri că nu veți fi foarte productivi, având în vedere că cei mici sunt activi, gălăgioși și vor fi continuu un factor perturbator. În acest caz ar fi mai indicat să creați o mică zonă de lucru în dormitor sau chiar în dining sau bucătărie.

Livingul ca zonă de dining/spațiu de luat masa

În locuințele moderne, diningul este de regulă amenajat în aria livingului și preia stilul și cromatica acestuia, mai ales dacă este vorba de o amenajare open-space. Altfel, mobilierul de dining se amplaseaă în zona cea mai puțin mobilată a livingului și cu acces mai ușor către ușă. Într-un living mic recomand un set de dining care se extinde/restrânge, astfel încât să nu ocupe mult loc atunci când nu este folosit.

Idei de amenajare a livingului ca spațiu de dormit sau cameră de oaspeți      

Rareori se poate aloca în apartamentele și casele mici o cameră pentru oaspeți, de aceea livingul preia această funcție. În aceste condiții, măsura esențială constă în achiziționarea unui colțar sau a unei canapele extensibile astfel încât să obțineți un pat de două persoane pentru musafirii voștri. Sfatul meu este să căutați o canapea mai voluminoasă care se poate desface în pat cu saltea. Vă asigur că oaspeții vor fi mulțumiți de alegerea făcută. În cazul în care această soluție este imposibil de implementat din lipsă de spațiu sau din motive estetice, aveți și opțiunea de a realiza pe comandă o piesă de mobilier multifuncțională, care ziua să servească drept dulap decorativ cu rafturi, iar noaptea să fie transformat în pat. Pe Internet veți găsi modele interesante de astfel de piese.

Amenajarea livingului în funcție de spațiu    

Printre factorii care condiționează amenajarea unui living se numără suprafața și configurația. Acest lucru nu trebuie să vă dezarmeze, ci dimpotrivă, să devină o provocare. Căutați soluții inspirate și potrivite. Un design creativ face minuni în orice tip de spațiu.

Amenajarea unui living mic

În amenajarea unui living mic porniți de la culori luminoase combinate cu cât mai mult alb. Orientați-vă către mobilier cu finisaj lucios deoarece reflectă lumina și utilizați cât mai multe oglinzi. De exemplu, în locul clasicelor tablouri, montați pe unul dintre pereții livingului oglinzi decorative. Sunt în trend, dar vă ajută și punctual, deoarece au un efect de amplificare a spațiului.

Amenajarea unui living mare și spațios

Avantajul unui living spațios este că poate integra mai multe funcțiuni și nu vă constrânge în alegerea culorilor și tipului de mobilier. De exemplu, dacă iubiți mobilierul clasic sau în sil florentin, cu aspect voluminos și multe detalii sculptate, un living spațios este locul ideal pentru a le etala. De asemenea, într-un living spațios puteți să vă jucați cu culorile, să pictați sau să decorați unul dintre pereți într-o nuanță închisă, chiar și negru.

Cum amenajați livingul în funcție de formă

Forma livingului dictează parțial și amenajarea acestuia. De exemplu, mobilierul pe care îl puteți integra într-un living pătrat nu va încăpea într-un living îngust. Să le luăm pe rând.

Cum amenajați un living îngust

Din start, un living îngust nu va permite amplasarea de mobilier voluminos pe ambele laturi ale pereților lungi. Cu alte cuvinte, mobilierul consistent, de exemplu canapea, fotolii etc. așezați-le doar pe latura unuia dintre pereți, urmand ca pe peretele de vizavi să montați câteva corpuri suspendate, cum ar fi suportul pentru tv și rafturi pentru cărți, astfel încât să rămână cât mai aerisit.

Amenajarea unui living dreptunghiular

Dacă sunteți posesorii unui living mare, dreptunghiular, configurația vă permite montarea de mobilier și decorațiuni pe ambii pereți. O abordare mai clasică constă în montarea mobilierului de tv pe una dintre laturile pereților, iar pe opusul acesteia, canaeaua și fotoliile.

Idei pentru amenajarea unui living pătrat

Într-un living pătrat vă puteți juca cu culori, forme și poziționări îndrăznețe ale pieselor de mobilier. O soluție creativă de amenajare a unui living pătrat constă în alegerea unui ansamblu de mobilier format din mai multe componente pe care să le așezați în funcție de nevoi, inspirație și context. Ideea e ca aceste componente reunite să formeze un tot unitar, adică să ia forma unui colțar atipic, de exemplu. Este o soluție modernă,  atractivă și inovatoare pentru zona de living.

Amenajarea livingului în funcție de compartimentare

Din modul în care este compartimentată o casă sau un apartament de bloc va rezulta unul dintre cele două tipuri de livinguri: living decomanat și living semidecomandat.

Amenajarea livingului într-un spațiu decomandat

Un living decomandat implică mai puține restricții, prin urmare mai multe opțiuni de amenajare.

Fiind un spațiu închis, care nu comunică deloc sau aproape deloc cu alte încăperi, trebuie să vă asigurați că este iluminat corespunzător.

Amenajarea livingului într-un spațiu semidecomandat

Un living semidecomandat reprezintă un punct de trecere către altă cameră, de regulă dormitorul. Amenajați livingul astfel încât zona de trecere să fie cât mai aerisită pentru a avea libertate de mișcare. Evitați amplasarea corpurilor de mobilier de sol și a obiectelor de care vă puteți împiedica ușor atunci când traversați. Exceptând acest detaliu, amenajarea unui living semidecomandat nu ridică probleme care să vă restrângă opțiunile de utilare.

Amenajarea unui living open-space

Open-space-urile pot fi de două feluri: cele create de dezvoltator (în blocurile noi) și cele care rezultă în urma demolării unor pereți care nu fac parte din structura de rezistență a blocului. Și într-un caz și în altul livingul comunică deschis cu diningul și bucătăria, prin urmare planul de amenajare trebuie realizat pentru toate cele trei funcțiuni astfel încât să existe coerență stilistică și cromatică.

Pentru a valorifica din plin de suprafața generoasă a unui living open-space vă recomand să îl împărțiți pe zone: o zonă de relaxare/socializare, o zonă de bibliotecă și birou, o zonă de joacă sau de hobby și o zonă de dining.

Amenajarea livingului în funcție de tipul de locuință

Majoritatea specialiștilor în amenajări interioare recomandă ca proprietarii să țină cont de tipul locuinței atunci când amenajează spațiile interioare. În rândurile următoare voi detalia acest subiect pentru a vă face o idee mai clară ce implică amenajarea unui living ținând cont de tipul locuinței: casă, casă de vacanță, apartament de bloc etc.

Cum amenajați un living la casă

Stilul casei și elementele de arhitectură interioară pot influența amenajarea unui living la casă. De exemplu, o casă în care livingul prezintă grinzi din lemn și suprafețe din piatră este mai potrivită pentru amenajări în stil clasic sau rustic decât în stiluri moderne. Casele prezintă și alte particularități mai puțin întâlnite în locuințele de la bloc, cum ar fi tâmplăria, ferestrele arcuite, coloanele, ornamentele decorative la ușile interioare etc. Aceste caracteristici “îndeamnă” către stiluri de amenajare elegante și elemente de decor rafinate.

Idei pentru amenajarea livingului la bloc

Rețeta perfectă de amenajare a unui living de bloc nu există, însă ținând cont de particularitățile despre care am vorbit mai sus (suprafață, formă, surse de lumină, tipul livingului etc.) și realizând un plan de amenajare personalizat, aveți toate șansele să obțineți un decor unitar și atrătător. Sperăm ca imaginile puse la dispoziție să vă inspire în găsirea acelui design care să vă inspire.

Stiluri de amenajare a livingului

Alegerea stilului de amenajare a livingului nu ține de modă, cât de gusturi și preferințe personale, cu unele constrângeri ce țin de suprafața camerei. În rândurile următoare mă voi opri la câteva dinre cele mai utilizate stiluri de amenajare și cum pot fi abordate în amenajarea unui living.

Amenajarea livingului în stil minimalist

Stilul minimalist poate fi ales în orice tip de living: mare, mic, pătrat, îngust, open-space etc. Îl recomand îndeosebi în spațiile mici datorită caracteristicilor sale și a calității de a păstra spațiile aerisite. Un living în stil minimalist conține piese de mobilier din PAL melaminat sau MDF cu design curat, linii drepte, forme simple, înălțimi joase. Într-un living minimalist integrați puține elemente de decor și mizați pe calitate și mai puțin pe cantitate.

Amenajarea unui living în stil clasic

Descrierea tipică a unui living în stil clasic se poate reduce la câteva cuvinte: pardoseală din lemn, mobilier masiv ce prezintă sculpturi, perdele și draperii voluminoase, covoare din materiale tradiționale, tapet, candelabre, tablouri reprezentând peisaje sau portrete, prezența unui șemineu. Alegeți astfel de elemente și veți contura un living frumos în stil clasic.

Stilul modern pentru living

Poate cel mai întâlnit stil în livingurile actuale, stilul modern aduce în prim plan ideea de confort și funcționalitate. Prin urmare, orientați-vă către materiale de finisaj moderne precum vopsea, gresie, faianță, piatră, porțelan, sticlă și metal. Nici lemnul nu este exclus, dar e de preferat un finisaj în nuanțele sale naturale (stejar, frasin, arțar etc.), fie că îl alegem pentru pardoseli, fie pentru mobilier. Completați amenajarea cu mobilier elegant, dar practic, și accesorii fine, cu design simplu, dar atrăgător.

Amenajarea livingului în stil rustic

Dacă vă gândiți că stilul rustic se adresează doar locuințelor rurale sau caselor de vacanțe, vă înșelați. Un living de apartament de bloc amenajat în stil rustic va atrage cu siguranță atenția. Și nu trebuie să cumpărați numai produse tipice stilului rustic. Fiți creativi, inventați, inspirați-vă din reviste și imagini și creați un decor de inspirație rustică în livingul vostru. Recomand finisajele din lemn și piatră, mobilierul din împletituri și accesoriile din țesături naturale.

Stilul vintage în amenajarea livingului

Asociat adesea cu timpurile apuse, stilul vintage este pentru persoanele sensibile, nostalgice, care găsesc un farmec aparte în obiectele specifice altor epoci. Dacă vă regăsiți în descriere, zugrăviți livingul într-o nuanță pastelată, căutați mobilier cu patină și decorați-l cu obiecte cu valoare personală. Integrați în amenajare elemente precum cufere, lădițe, valize vechi, cărora să le oferiți un rol nou: de noptieră, măsuță, rafturi etc.

Cum amenajăm un living eclectic

Permisiv, dar complex, stilul eclectic se potrivește persoanelor artistice, independente, nonconformiste, care vor să atragă prin originalitate. Recomand acest stil de amenajare mai ales dacă doriți să integrați piese vechi într-o amenajare nouă. Veți obține o compoziție care denotă originalitae și un aer sofisticat.

Amenajarea unui living feng shui

Multe stiluri de amenajare preiau idei din filozofia feng shui. Dacă vă doriți un living în stil feng shui, țineți cont de poziționarea obiectelor în amenajare (de exemplu, canapea/pat cu vedere spre ușă), optați pentru piese în forme geometrice, materiale și plante naturale. Decorul trebuie să transmită energie pozitivă, să vibreze. Nu în ultimul rând, păstrați puține obiecte la vedere și evitați aglomerația. Nu este în acord cu filozofia feng shui.

Cum amenajați un living retro

Pentru a amenaja un living în stil retro porniți de la finisaje. Optați pentru tapet cu diverse imprimeuri (buchete de flori, carouri, linii curbe, simboluri grafice) și pardoseală din plăci de gresie cu modele geometrice în contrastul alb-negru. Adăugați în amenajare elemente de decor în culori vesele, vibrante, cum ar fi galben intens, roșu, turcoaz, orange, verde. Lăsați-vă inspirați de designul anilor ’60 și alegeți un covor pufos, piese de mobilier cu linii drepte și colțuri rotunjite ce combină diverse materiale precum sticlă, metal, plastic și furnir, considerate inovatoare în acea vreme. Dintr-un living retro nu pot lipsi obiectele devorative precum posterele anilor ’60-’70, cărțile poștate, fotografiile alb-negru, machetele de mașini, motocicletele sau obiecte care fac trimitere către tema acelor ani – cucerirea spațiului.

Idei pentru alegerea cromaticii livingului

Culorile au un aport semnificativ în designul interior, iar combinarea reușită a acestora este o adevărată artă. Când alegeți paleta de culori pentru living, faceți tot posibilul ca aceste culori să placă ochiului și să fie confortabile minții.

Livingul în culori neutre

Mixul de pasteluri este poate una dintre cele mai complexe palete de culori. Și aici mă refer atât la alegerea inspirată a nuanțelor pastelate, cât și la dozarea lor. Ca să nu greșiți, porniți de la un fundal în 1-2 culori, din care una sa fie pastel, iar cealaltă de preferat alb, apoi inserați accesorii în nuanțte pastelate (verde, bleu, galben etc.). Primăvara, un living în culori pastelate va fi o adevărată delectare.

Amenajarea livingului în culori calde

Culorile calde au meritul de a induce o stare de calm și liniște. Le puteți utiliza atât într-un living modern, cât și în unul clasic. În categoria culori calde intră roșu, galben și portocaliu. În realitate, anumite nuanțe ale acestor culori sunt calde, așadar fiți atenți la tonuri. De exemplu, un decor în care predomină un roșu intens nu poate fi considerat cald.

Amenajarea livingului în culori reci

În această categorie intră culori precum albastru, violet și verde. Amenajările eclectice, minimaliste și masculine se pretează mai bine unei game de culori reci. Având în vedere că aceste culori contribuie la crearea unei atmofere reci, le puteți combina cu nuanțe neutre pentru a echilibra cromatica livingului.

Alte idei și sfaturi pentru amenajarea livingului

În orice amenajare vă puteți lovi de unele dileme, de lipsa ideilor sau a unor soluții la anumite situații particulare. Mai jos voi oferi câteva idei de amenajare living care să completeze cele spuse mai sus.

Trucuri pentru delimitarea livingului de bucătărie sau birou

Atunci când optați pentru integrarea unui birou în living, tindeți să îl separați cumva de restul camerei. O puteți face într-un mod simplu, vizual, prin zugrăvirea zonei de birou într-o altă culoare sau puteți să creați o barieră fizică și estetică între zona de lucru și cea de relaxare. Recomand panourile decorative din lemn deoarece au si efect decorativ. De asemenea, mai puteți separa aceste zone printr-un corp de mobilier cu rafturi, pe care să așezați cărți, rame foto și alte obiecte decorative. În acest fel, veți crea un colț de lucru care să vă ofere un minimum de intimitate.

În cazul în care livingul este amenajat în regim open-space cu bucătăria, delimitarea livingului de bucătărie o puteți face fie vizual, fie fizic (o delimitare parțială sau completă). În primul caz, aveți ca soluție alegerea unei pardoseli diferite, de exemplu parchet pentru living, gresie pentru bucătărie. Separarea parțială a celor două funcțiuni o puteți realiza prin intermediul unei piese de mobilier (de exemplu, o masă de bar, un corp de bibliotecă sau un panou din lemn). În ceea ce privește delimitarea totală a livingului de bucătărie, aveți opțiunea creării unui perete din sticlă sau a unui perete subțire din gips carton. Dacă vă numărați printre persoanele care gătesc puțin, sfatul meu e să delimitați parțial aceste funcțiuni printr-un panou rotativ pe care să fie montat televizorul. Astfel, puteți urmări emisiunile preferate și când stați comod pe canapea, dar și atunci când pregătiți mâncarea.

Sfaturi pentru alegerea covorului în living

Ca orice element de decor, covorul se alege după criterii practice și estetice. Decizia vă aparține, însă luați în calcul următoarele: un covor cu fir lung, pufos, într-o culoare deschisă sau alb este frumos, dar reține praful și se murdărește repede. Nu îl recomand dacă livingul este supus la trafic intens, dacă aveți copii mici sau animale de companie. În acest caz, e de preferat un covor cu fir subțire, în culori discrete, ușor de curățat. Din punct de vedere estetic, puteți alege covorul în contrast cromatic cu pardoseala sau ton pe ton cu aceasta. Varianta tot pe ton e indicată dacă ați creat contraste cromatice la alte elemente de decor sau dacă în amenajare ați folosit deja foarte multe culori.

Sfaturi pentru alegerea corpurilor de iluminat

Livingul necesită un iluminat general și unul local, în funcție de interese și activități. Iluminatul general și local îl puteți completa cu lumini ambientale pentru o atmosferă magică. De regulă, iluminatul general se face cu ajutorul lustrelor sau aplicelor, completat cu spoturi și leduri. Iluminatul local il puteți realiza cu lampadare așezate lângă canapea dacă obișnuiți să citiți seara, sau cu o lampă de masă daca utilizați un birou în living. În unele cazuri este necesar și un iluminat ambiental, mai ales dacă ați creat un colț de lectură sau de relaxare special pentru voi, cum ar fi un fotoliu confortabil accesorizat cu pernuțe și pătură, un șezlong etc.

Sfaturi pentru alegera mobilierului din living

În etapa de realizare a proiectului de amenajare living este important să vă stabiliți nevoile și prioritățile deoarece în funcție de aceste aspecte veți cumpăra ulterior mobila de living. Încercați să creați un echilibru în decor, adică să alegeți cantitatea de piese de mobilier în raport corect cu suprafața de amenajat, astfel încât să nu supra aglomerați spațiul. Apoi, gândiți-vă la ceea ce veți depozita. Aveți multe cărți care pot fi ținute la vedere sau multe obiecte pe care nu le vreți expuse? În funcție de aceste detalii, veți alege mobilier cu rafturi deschise sau închise. Nu în ultimul rând, dacă sunteți o persoană care se plictisește repede, optați pentru piese de mobilier modulare, astfel încât să schimbați poziția componentelor ori de câte ori simțiți nevoia unui refresh în decor.

Amenajarea unui living cu șemineu

Imaginea unui living în care se aud trosnind lemnele în șemineu în serile reci de iarnă este una idilică. Dacă locuiți la casă, aveți posibilitatea construirii unui șemineu autentic, care să funcționeze pe lemne și astfel să dați viață unui vis frumos. Într-un apartament de bloc recomand însă un șemineu decorativ pe care îl puteți alege în același stil cu amenajarea: clasic, rustic, modern, minimalist etc.

Cum alegeți tapetul pentru living

Tapetul este un finisaj elegant însă mai puțin utilizat în ultima vreme. Dacă vă surâde ideea acoperirii unui perete vs. pereților din living cu tapet, ar trebui să țineți cont de următoarele aspecte. Tapetul se alege în același stil cu amenajarea dorită, în culori deschise (dacă livingul este mic și cu ferestre orientate către o zonă umbrită), cu imprimeuri bogate dacă amenajarea este simplă sau, dimpotrivă, cu patternuri discrete dacă în amenajare veți introduce multe materiale, texturi, imprimeuri și culori. Nu în ultimul rând, vă puteți folosi de un finisaj precum tapetul pentru a corecta vizual anumite defecte ale spațiului. De exemplu, dacă aveți un living cu înălțime joasă, puteți crea iluzia de înălțime cu ajutorul unui tapet cu imprimeuri reprezentând dungi verticale.

Sfaturi pentru alegerea parchetului

Este dificil de stabilit care tip de pardoseală este mai avantajos, însă vă puteți ghida după câteva repere pentru a putea face o alegere inspirată. De departe, recomand pardoselile din materiale naturale, non toxice, de preferat din lemn. Există și opțiuni economice, cum ar fi diverse tipuri de parchet laminat care imită perfect texturile lemnului. Calitatea costă, așadar, un parchet de calitate va fi mai scump. Nu omiteți traficul la care va fi supus parchetul. Dacă utilizați livingul mai rar, iar parchetul îl acoperiți cu un covor, puteți alege un model de parchet economic și pentru trafic redus. În schimb, dacă livingul e locul de socialiare cu familia și de distracție cu prietenii, cumpărați parchet pentru trafic intens. Așa veți fi siguri că rezistă uzurii și spălărilor dese.

Trucuri pentru amenajarea și întreținerea unui living cu piatră decorativă

Piatra decorativă reprezintă o soluție de finisare și decorare tot mai des întâlnită chiar și în apartamentele de bloc. Oferă un aspect natural interiorului și se pretează atât la amenajări clasice, cât și moderne. Dacă optați pentru acoperirea unui perete cu piatră decorativă, urmăriți recomandările producătorului în ceea ce privește întreținerea sa. Ca alternativă la piatra decorativă recomand autocolantele cu modele care imită piatra decorativă, mai les în varianta 3D. Cântăriți avantajele, costurile și alegeți ceea ce este mai potrivit pentru livingul vostru.

Sursă poze: Pinterest

Sursa poze: Pinterest & Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *