Stilul Pop Art în designul interior

Stilul Pop Art este un stil foarte jucăuș și colorat care astăzi și-a câștigat și mai mult popularitatea în amenajările de interior. Acest stil este inspirit din artele plastice din anii ’50 ai sec. XX-lea.

Artiștii stilului Pop Art reprezentau obiectele de consum casnic sau portretele personajelor (precum Marilyn Monroe) în picturi, ca niște faimoase opere de artă. Esența acestei artei era caracteristica de ambiguitate: pe de o parte un obiect normal, dar pe de altă parte – acesta devine un obiect de artă.

Deși, inițial Pop Art-ul a fost reprezentat doar în tablouri și sculpturi, astăzi acest stil s-a extins destul de mult și în designul interior – pe tapet sau fototapet, textile, postere sau accesorii.

Regulile de utilizare a Pop Art-ului:

Finisarea peretilor și a pardoselei în culori deschise. Pop Art-ul se compină foarte bine cu nuanțe deschise de culori, astfel scoate în evidență elementele decorative ale stilului. Cea mai simplă metodă este de a da cu lavabilă albă toată casa, mai ales zona care va delimita elementul Pop Art colorat, indiferent de acesta: tablou, mobilier sau un perete cu tapet de accent. Puteți utiliza și alte culori neutre deschise de gri sau bej.

Sculpturi viu colorate și voluminoase. Când vă gândiți la sculpturile reprezentative ale Pop Art-ului, cu siguranță, vizualizați statui cu animale stilizate și colorate.

Regula principală – creativitatea. Atunci când ați decis ce element vă reprezintă (fie este un animal, o plantă sau un obiect abstract) este recomandat să creați un obiect personalizat cu un artist sau artizan, special pentru casa voastră. Și cel mai important este ca acest obiect să fie unul de accent în amenajarea încăpeii, să vă transmită energie și să vă bucure.

Tablouri pline de culoare. Valoarea tablourilor în stilul Pop Art este destul de importantă, pentru că a devenit un simbol al amenajărilor în acest stil. De regulă, picturile sunt creații grafice printate sau se pictează cu ulei pe pânză.

O trăsătură distinctivă a stilului Pop Art sunt culorile vii de neon.

Tema tablourilor: de la cea mai simplă – portretul câinelui pictat în culori aprinse, până la portretele stilizate de politicieni sau vedete din show-business. Merită să agățați câteva tablouri colorate pe fundalul pereților albi, astfel ca să creați impresia că locuința voastră are un aer al apartamentelor din anii `50 din New York.

Pop Art ca peretele de accent. Un perete de accent poate fi creat prin agățarea unui tablou de dimensiuni foarte mari sau a unui fototapet. În acest mod sunteți liber să faceți ceea ce v-ar plăcea, fără restricții. Avantajul este că puteți să vă testați și abilitățile de artist prin pictarea pereților. Nu aveți nevoie de un talent aparte pentru a aduce la viață stilul Pop Art, vă puteți rezuma doar la redesenarea unei picturi prin utilizarea șablonului.

Textile colorate. Textilele în stilul Pop Art au o importanță mare deoarece datorită lor puteți aplica diverse idei creative. Dacă doriți să adăugați puțină culoare în viața voastră, atunci este necesar să cumpărați draperii sau lenjerie de pat cu imprimeuri îndrăznețe și culori puternice. Astăzi puteți găsi o selecție mare de textile care vor completa amenajarea locuinței. Însă, este recomandat să alegeți cu grijă țesăturile deoarece acestea își pot pierde din intensitatea culorilor în urma spălatului. O țesătură de o calitate mai bună își va păstra aspectul viu pe o perioadă mai lungă.

Mobilierul corespunzător. Este destul de greu să definești ce înseamnă un mobilier Pop Art. Chiar dacă forma poate fi una clasică reinterpretată, caracteristica stilului va rămâne luminozitatea culorilor și supradimensionarea. Acestea pot fi scaune sau fotolii de designeri, vopsite în culori puternice sau tapițate cu imprimeuri neașteptate. Orice alegere ați face, un astfel de mobilier sigur va înveseli spațiul.

Pop Art-ul va rămâne un stil nemuritor deoarece din momentul apariției acestui stil, popularitatea lui crește în continuu. Stilul Pop Art sigur va revigora casa vostră și mereu va crea sentimentul de admirație. Să nu vă fie frică de culoari și nu vă limitați în ceea ce privește emoțiile voastre – aici totul este posibil!

Vă place stilul Pop Art și vă doriți un proiect amenajat în acest stil, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *